Sovereign: Πούλησε το μερίδιό της στην SK Corp.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 08:49

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μερίδιό της, αξίας 900 εκατ. δολ. ΗΠΑ στην SK Corp., τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Ν. Κορέας, θέτοντας τέλος στη μάχη για την ανάληψη του ελέγχου, που ώθησε τη μετοχή της πέντε φορές υψηλότερα, πούλησε η Sovereign Asset Management Ltd.

Η Sovereign, πούλησε το μερίδιό της 14,82% στους επενδυτές, μετά την αποτυχία της να απομακρύνει το πρόεδρο της SK Corp., Chey Tae Won, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου επενδύσεων της εταιρείας, Mark Stoleson. Η εταιρεία επενδύσεων, που εδρεύει στο Ντουμπάϊ, πούλησε μετοχές προς 49.011 ουόν η μία, είπε ο ίδιος. Η Sovereign, κατέβαλε κατά μέσον όρο 9.000 ουόν ανά μετοχή για το μερίδιο της SK Corp., συνολικά 19,03 εκατ. μετοχές από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2003.

«Οι μετοχές της εταιρείας κινούνται πτωτικά, επειδή δεν υπάρχει από κανέναν η πίεση για τη διοίκηση της SK Corp.», ανέφερε ο Bang Tae Seok, ο οποίος διαχειρίζεται 481 εκατ. δολ. σε μετοχές με την CJ Asset Management Co., συμπληρώνοντας: «Οι μετοχές, ενδέχεται να υποχωρήσουν περαιτέρω από εκεί που βρίσκονται εάν ο αγοραστής θα διατηρήσει το μερίδιο μακροπρόθεσμα ή εάν προχωρήσει στην πώλησή του στην αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα