Philips: Πώληση μεριδίου στη Navteq, υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 09:05

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 60%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων της Ευρώπης, Royal Philips Electronics NV, καθώς η εταιρεία, εμφάνισε κέρδη από την πώληση των λοιπών μετοχών, που κατείχε στην Navteq Corp.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 983 εκατ. ευρώ (1,18 δισ. δολ.) από 616 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας, που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Οι πωλήσεις τη Philips, παράλληλα, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, υποχώρησαν 2,7%, φθάνοντας στα 7,087 δισ. ευρώ.

Η Philips, η οποία ανακοίνωσε, ότι δεν περιμένει ανάκαμψη της αγοράς των ημιαγωγών σύντομα, ψάχνει να βρει σταθερά κέρδη από τις επενδύσεις της σε ιατρικά μηχανήματα, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και φωτιστικά, προκειμένου να απομακρυνθεί από πιο ευαίσθητους, στις διακυμάνσεις, κλάδους.

Η ανακοίνωση, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Euronext στο Αμστερνταμ. Οι μετοχές της Philips, αναρριχήθηκαν 13,1% το τελευταίο δωδεκάμηνο. Ο δείκτης AEX στο Αμστερνταμ, την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσε άνοδο 20%.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν από 114 χρόνια, κατασκευάζοντας ηλεκτρικούς λαμπτήρες, είχε προ φόρων και τόκων κέρδη ύψους 147 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά της κέρδη κατά την εξεταζόμενη περίοδο, διαμορφώθηκαν στα 356 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα