LG Electronics: 70% χαμηλότερα κέρδη εξ αιτίας του ανταγωνισμού

Από τις εταιρείες Nokia και Motorola
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 08:26
UPD:08:31

ΜΕΙΩΣΗ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς ο ανταγωνισμός από την Nokia Oyj και την Motorola Inc. εντάθηκε, εμφάνισε η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, LG Electronics Inc.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 151 δισ. ουόν (145 εκατ. δολ.) από 493 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της νοτιο-κορεατικής εταιρείας, που εδρεύει στη Σεούλ. Τα λειτουργικά κέρδη, που δεν περιλαμβάνουν τις εισφορές της LG.Philips LCD Co. και άλλων θυγατρικών εταιρειών, υποχώρησαν στα 144 δισ. ουόν, από 393 δισ. ουόν, τη στιγμή που τα έσοδα μειώθηκαν 7%, στα 5,6 τρισ. ουόν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 11 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η εταιρεία, θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 134 δισ. ουόν, λειτουργικά 191 δισ. ουόν και έσοδα 5,8 δισ. ουόν.

Η εταιρεία, εξαναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές εξ αιτίας της αύξησης του ανταγωνισμού από την Nokia, τη Motorola και άλλες εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων, σε μια βιομηχανία που συρρικνώνεται. Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung Electronics Co., η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, εμφάνισε χαμηλότερα απ' ό,τι αναμενόταν κέρδη στις τηλεπικοινωνίες, επικαλούμενη τον έντονο ανταγωνισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα