Colony: Αγοράζει τα ξενοδοχεία της Ruffles προς 859 εκατ. δολ.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 09:39

ΤΟ ΠΟΣΟΝ του 1,45 δισ . δολ. Σιγκαπούρης, (859 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά, θα καταβάλλει η ιδιωτική φίρμα επενδύσεων των ΗΠΑ, Colony Capital LLC, για την αγορά των ξενοδοχείων της Raffles Holdings Ltd., συμπεριλαμβανομένου και του ξενοδοχείου Raffles Hotel στη Σιγκαπούρη, ηλικίας 118 ετών.

Η Colony HR Acquisitions LLC, συγγενική της Colony Capital, θα αγοράσει το δίκτυο των 41 ξενοδοχείων σε 35 χώρες του κόσμου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Raffles. Από την πώληση, η τελευταία θα εισπράξει 605 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, ενώ θα διατηρήσει το μερίδιό της στην Tincel Properties, η οποία κατέχει μερίδιο 700 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης στη λιανική και σε ένα συγκρότημα ξενοδοχείων στη Σιγκαπούρη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Colony Capital, Thomas Barrack, έχει δαπανήσει περισσότερα από 5 δισ. δολ. ΗΠΑ από το 1991 για την αγορά περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων καζίνο στο Ατλάντικ Σίτι και στο ξενοδοχείο Claridge του Λονδίνου. Η εκτελεστική διευθύντρια της Raffles, Jennie Chua, 61 ετών, είπε ότι είναι πολύ ακριβό για μία εταιρεία της Σιγκαπούρης, να επεκταθεί στον τομέα των ξενοδοχείων.

Η Raffles κατέχει 14 από τα 41 ξενοδοχεία υπό το σήμα Raffles και Swissotel, διεθνώς. Η Colony Capital, θα αναλάβει τη διοίκηση των ξενοδοχείων που δεν κατέχει η Raffles, είπε σήμερα η Chua, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Εάν κοιτάξεις στο εξωτερικό, θα δεις ότι είμαστε μία πολύ μικρή εταιρεία», είπε η Chua. H Raffles έχει 12.000 δωμάτια διεθνώς και η Colony, περίπου 19.000 δωμάτια.

Σημειώνεται, ότι, η Colony Capital θα απορροφήσει χρέος του οποίου το ύψος δεν έγινε γνωστό, με αποτέλεσμα η εξαγορά να φθάνει το 1,72 δισ. δολ. Σιγκαπούρης, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Raffles. Οι μετοχές της τελευταίας, των οποίων η διαπραγμάτευση ανεστάλη σήμερα, υποχώρησαν κατά μισό σεντ, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 68 σεντς του δολαρίου της Σιγκαπούρης στις 15 Ιουλίου. Οι μετοχές της εταιρείας φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 43%, έναντι ανόδου 8,8% του δείκτη Straits Times, στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα