Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Advantest Corp. και της United Microelectronics Corp., μετά την ανακοίνωση της Royal Philips Electronics NV, ότι δεν περιμένει ανάκαμψη στην αγορά των chip, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι μετοχές της LG Electronics Inc., της τέταρτης μεγαλύτερης παραγωγού κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, κινήθηκαν πτωτικά, μετά τις ζημίες, που εμφάνισε για πρώτη φορά, το τμήμα κινητών τηλεφώνων. Οι μετοχές της BlueScope Steel Ltd., της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Αυστραλίας, σημείωναν επίσης απώλειες, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της UBS AG για την εταιρεία, εξ αιτίας των προβλέψεων για χαμηλότερες τιμές χάλυβα.

«Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για τα αποτελέσματα που θα εμφανίσουν οι εταιρείες», ανέφερε ο Mitsushige Akino, ο οποίος διαχειρίζεται 190 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Ichiyoshi Investment Management, στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Αυτό διατηρεί μια καμπή στην αγορά».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στις 99,99 μονάδες, στις 11:25' π.μ., στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Topix σημείωνε απώλειες, όπως και οι δείκτες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Ανοδο 1% σημείωνε στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση για την εκτίμηση της τιμής της μετοχής της από την Woori Investment & Securities Co.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές μετοχές στη Ν. Υόρκη, καθώς τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της Citigroup Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, επηρέασαν αρνητικά τις μετοχές του κλάδου. Ο Standard & Poor's 500 Index έχασε 0,6%, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη ημέρα σε σύνολο οκτώ ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα