Ανοδικά κινείται το δολάριο, αύξηση της διαφοράς των επιτοκίων

Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 08:26

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το δολάριο στην Ευρώπη, μετά τη διεύρυνση του χάσματος των επιτοκίων μεταξύ των 10ετών αμερικανικών ομολόγων και των γερμανικών, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο διοικητής της Federal Reserve των ΗΠΑ, Alan Greenspan, στην ομιλία του αύριο, θα σηματοδοτήσει περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, στηρίζοντας κι άλλο το δολάριο. Η Fed, αύξησε τα βασικά επιτόκια εννέα φορές τους 13 τελευταίους μήνες, σε αντίθεση με τις Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, ωθώντας το δολάριο 13% υψηλότερα του ευρώ και 9% υψηλότερα του γιέν το 2005.

«Οι αποδόσεις αυξάνονται και αυτό δίνει μεγάλη στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα», ανέφερε ο Robert Rennie, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στο Σύδνεϋ, με την Westpac Banking Corp., συμπληρώνοντας: «Ο Greenspan θα δώσει έμφαση στο ό,τι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε φόρμα και δεν θα έπρεπε να περιμένουμε παύση της ανόδου των επιτοκίων, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Εναντι του γιέν, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 112,36, στις 6 π.μ. στο Λονδίνο, από 111,97 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Επίσης διαπραγματεύθηκε στο 1,2026 έναντι του ευρώ, παό 1,2052. Σύμφωνα με τον Rennie, το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να ανέλθει σήμερα έναντι του ευρώ στο 1,2020.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα