Bραζιλία: Ανταλλαγή ομολόγων του 2014 για τη μείωση του κόστους

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 08:43

ΤΗΝ ανταλλαγή ομολόγων αξίας 5,6 δισ. δολ., που λήγουν το 2014 για νέες μετοχές, προσέφερε η Βραζιλία, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος του ελλείμματός της.

Η Βραζιλία βγαίνει από την αγορά των C-bond, των πιο διαπραγματεύσιμων, τα οποία στήριξαν την ασφάλεια της, την τελευταία δεκαετία. Τα νέα ομόλογα θα φέρουν το ίδιο κουπόνι του 8% και θα λήξουν αργότερα από τα C-bond. Οι τελικοί όροι της εμπορικής συναλλαγής, θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας.

Η εμπορική συναλλαγή μειώνει το κόστος της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να καταβάλει αρχικά κεφάλαια των C-bond για κάθε έξι μήνες από το 2004, ως όρο στην έκδοση του αναδιαρθρωμένου χρέους της, πριν από 10 χρόνια. Για τους επενδυτές, τα νέα ομόλογα θα έχουν λιγότερο ρίσκο, καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει και πάλι στην αγορά τους.

«Αυτό, είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη της Βραζιλίας», ανέφερε ο John Welch, οικονομολόγος της Lehman Brothers Inc., στη Ν. Υόρκη.

Τα ομόλογα λήξης το 2014, αναρριχήθηκαν σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Βραζιλίας για την ανταλλαγή.

Η απόδοση των ομολόγων υποχώρησε στο 7,28% από 7,25% που ήταν την Παρασκευή. Η τιμή αυξήθηκε 0,13 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ, φθάνοντας στα 102,5 σεντς, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co., στις 4 μ.μ., στη Ν. Υόρκη. Νωρίτερα το ομόλογο αναρριχήθηκε στα 103,25 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ και στην υψηλότερη παρά ποτέ τιμή. Η απόδοση ενός ομολόγου, κινείται αντιστρόφως από την τιμή του.

Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης μεταξύ των αναπτυσσομένων χωρών, με χρέος μεγαλύτερο των 400 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα