Στα υψηλότερα από τις 8/4 έκλεισε ο Nikkei στο Τόκυο

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 09:26

Υψηλότερα κατά 0,05%, και στα ανώτερα επίπεδα από τις 8 Απριλίου, έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκυο, με την αισιοδοξία για τα κέρδη των blue chips, να ωθούν υψηλότερα τις μετοχές τους, όπως της Canon Inc.

Ωστόσο, οι μετοχές της Τoyota, υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών στα οποία αναρριχήθηκαν, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της μετοχής της, από χρηματιστηριακή φίρμα, ενώ η στραμμένη προσοχή στην αντίδραση της Wall Street στα αποτελέσματα του τριμήνου που θα ανακοινωθούν σήμερα από την Intel Corp., επηρέασε τις μετοχές της Advantest Corp. και κάποιων άλλων εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Nikkei έκλεισε 6,16 μονάδες υψηλότερα στις 11.764,84 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες των 5,58 μονάδων που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή 15/7. Χθες, το Χρηματιστήριο του Τόκυο ήταν κλειστό, λόγω εθνικής εορτής στην Ιαπωνία.

Χαμηλότερα κατά 0,15% έκλεισε ο δείκτης Topix, φθάνοντας στις 1.191,53 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες στον Topix, σημείωσαν οι μετοχές της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc. και της UFJ Holdings Inc., μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», ότι οι δύο δανείστριες ενδέχετια να καθυστερήσουν στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης κάποιων τμημάτων τους, μέχρι το επόμενο έτος. Οι τράπεζες συμμετείχαν τα μέγιστα στις απώλειες του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα