Munich Re: Αυξάνει τα διαθέσιμα της American Re κατά 1,6 δισ. δολ.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 09:41

ΣΤΗΝ αύξηση των διαθεσίμων αποθεμάτων του τμήματός της, American Re, κατά 1,6 δισ. δολ., προκειμένου να καλύψει τις αποζημιώσεις αμιάντου στις ΗΠΑ, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Μunich Re.

Τα επιπλέον διαθέσιμα αποθέματα θα μειώσουν τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου κατά 400 εκατ. ευρώ (480 εκατ. δολ. ΗΠΑ), της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Η αντασφαλίστρια, έχει στόχο την αύξηση της απόδοσης της μετοχής της στο 12% φέτος.

Η Munich Re πρόσθεσε περίπου 5 δισ. δολ. στα διαθέσιμα αποθέματα της American Re την τελευταία πενταετία, περισσότερα από τα 3,3 δισ. δολ., που κατέβαλε για να την αγοράσει, το 1996. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Nikolaus von Bomhard, σε συνέντευξή του στις 7 Ιουλίου, είχε πει, ότι η Munich Re, θα αυξήσει και πάλι – κατά πάσα πιθανότητα – τα διαθέσιμα αποθέματα της American Re.

Διεθνώς οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν υπολογίσει σωστά τις υποχρεώσεις τους για τις αποζημιώσεις αμιάντου, κατά περίπου 14 δισ. δολ., σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας A.M. Best Co. Η Hartford Financial Services Group Inc. και η Allstate Corp. συγκαταλέγονται μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ, που αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα αποθέματά τους. Και οι εταιρείες αντασφαλειών όμως αγωνίζονται να καλύψουν το κόστος των αποζημιώσεων στις ΗΠΑ.

Η Standard & Poor's, η οποία μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Munich Re στο AAA, κατά τέσσερις βαθμίδες μέσα σε 2,5 χρόνια, από το Α+, είπε την εβδομάδα που πέρασε, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την American Re, για μια πιθανή υποβάθμισή της, μέχρι να καταστεί σαφές, πόσα θα χρειαστεί η εταιρεία για την αύξηση των αποθεμάτων της.

Η Munich Re θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στις 9:30' π.μ., ώρα Φραγκφούρτης, για να συζητήσει το θέμα της αύξησης των διαθεσίμων αποθεμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα