Sanofi: 6,5% υψηλότερες πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 09:13

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 6,5%, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου σε πωλήσεις κατά των καρδιακών προσβολών, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η δεύτερη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, Sanofi-Aventis SA.

Τα έσοδα για την εταιρεία, που δημιουργήθηκε από την εξαγορά της Sanofi-Synthelabo SA, ύψους 63 δισ. δολ., από την Aventis SA, τον περασμένο Αύγουστο, αυξήθηκαν στα 6,69 δισ. ευρώ (8,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 11 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, κατά μέσον όρο οι πωλήσεις της Sanofi, θα ανήρχοντο σε 6,71 δισ. ευρώ.

Η Sanofi-Aventis βασίζεται στις πωλήσεις των δύο καλυτέρων σκευασμάτων της, το ένα για τη διάλυση του αίματος και το άλλο για την απώλεια βάρους. Η εταιρεία ελπίζει να λάβει έγκριση για την κυκλοφορία του δεύτερου, το επόμενο έτος. Και τα δύο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αποτελέσουν περίπου το 15% των συνολικών της πωλήσεων.

Οι πωλήσεις των 15 καλυτέρων σκευασμάτων της το τρίμηνο, αυξήθηκαν 16%, στα 4,04 δισ. ευρώ και αποτέλεσαν περίπου το 64% των φαρμακευτικών πωλήσεων της Sanofi, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Τα 15 καλύτερα σκευάσματά της, αποτέλεσαν πέρυσι, περίπου το 61% των συνολικών πωλήσεών της σε φάρμακα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα