Cnooc Ltd.: Προς εγκατάλειψη της εξαγοράς της Unocal

Σύμφωνα με επενδυτές και αναλυτές
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 07:46

ΣΤΗΝ εγκατάλειψη των προσπαθειών, να εξαγοράσει την Unocal Corp., ενδέχεται να προχωρήσει η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών της Κίνας, Cnooc Ltd. και να επιδιώξει να αγοράσει άλλες αμερικανικές εταιρείες πετρελαιοειδών, όπως την Marathon Oil Corp., την Amerada Hess Corp. ή την Murphy Oil Co., εκτιμούν επενδυτές και αναλυτές.

Η προσφορά της Cnooc, ύψους 18, 5 δισ. δολ. σε μετρητά, προσπεράστηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Unocal, υπέρ της βελτιωμένης προσφοράς σε μετοχές και μετρητά της Chevron Corp., ύψους 17,1 δισ. δολ. Η Cnooc, που κατά 70% ανήκει σε κρατική εταιρεία της Κίνας, έχει προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου να αυξήσει την προσφορά της. Η μέρα αυτή είναι η καταληκτική για την ψήφο των μετόχων στην προσφορά εξαγοράς της Chevron.

«Η Chevron κατά πάσα πιθανότητα έριξε νοκ άουτ την Cnooc», ανέφερε ο Stephen Leeb, ο οποίος διαχειρίζεται 100 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Chevron, με την Leeb Capital Management, στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας: «Η Cnooc, ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά άλλης εταιρείας πετρελαιοειδών των ΗΠΑ, χωρίς να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει σήμερα».

Χθες, ο εκπρόσωπος της Cnooc, Χiao Zongwei, είπε από τηλεφώνου, ότι η προσφορά της εταιρείας για την Unocal, ακόμη υφίσταται.

Οι μετοχές της Cnooc, σημείωναν άνοδο 1,1% στις 10:39' π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, φθάνοντας στα 4,725 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα