Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γιέν στην Ασία

Εν αναμονή της δήλωσης Greenspan ότι ο πληθωρισμός ελέγχεται
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 08:02
UPD:08:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι σήμερα, ο διοικητής της Federal Reserve, Alan Greenspan, θα επαναλάβει ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ, βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Ο Greenspan δεν αρκεί πλέον για να διατηρήσει το ράλι του δολαρίου», ανέφερε η Sabrina Jacobs, στρατηγική αναλύτρια στη Σιγκαπούρη, με την Dresdner Kleinwort Wasserstein, συμπληρώνοντας: «Ο πληθωρισμός αυξήθηκε. Ολοι ξέρουν ότι τα επιτόκια αυξάνονται. Το δολάριο τελειώνει τη δυναμική του πορεία».

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε και έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται, ότι η άνοδός του 11%, έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και κατά 9,7% έναντι του γιέν φέτος, ήδη αντικατοπτρίζει το σχέδιο της Fed για συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων με «ελεγχόμενο» ρυθμό. Η ομιλία των δύο ημερών του Greenspan, ολοκληρώνεται σήμερα στο Κογκρέσο.

Το δολάριο υποχώρησε στα 112, 62 γιέν στις 12:10' μ.μ. στο Τόκυο, από 112,91, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι το ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στο 1,2200, πριν από την διαπραγμάτευσή του στο 1,2155, από 1,2138. Σύμφωνα με την Jacobs, το δολάριο αυτήν την εβδομάδα ενδέχεται να υποχωρήσει στο 1,23 έναντι του ευρώ.

Η άνοδος του γιέν ενδέχεται να περιοριστεί, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, για συρρίκνωση του εμπορικού πλεονάσματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/21/1073402.htm , για τρίτο μήνα, τον Ιούνιο, εξ αιτίας της ανόδου των τιμών πετρελαίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα