SAP: 16% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Αποτέλεσμα των μεγαλύτερων παραγγελιών στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 08:37

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης τοου 16%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού για λογαριασμό επιχειρήσεων στον κόσμο, SAP AG, αποτέλεσμα της ανόδου των εργασιών της στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 289 εκατ. ευρώ (352 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 249 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα από τις άδειες, μέτρο μιας νέας δραστηριότητας, αυξήθηκαν 16%, φθάνοντας στα 576 εκατ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά κέρδη της SAP θα ανήρχοντο σε 298 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις των αδειών στα 564 εκατ. ευρώ.

Η SAP, βασίστηκε στις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, όπου απέσπασε παραγγελίες από την Depot Inc. και την JPMorgan Chase & Co., το τρίμηνο, ισοσκελίζοντας τις απώλειες στη χώρα της, τη Γερμανία. Φέτος, η εταιρεία αυξάνει τις προσλήψεις της στο εξωτερικό, προσθέτει νέα προϊόντα με στόχο τη διατήρηση της πρώτης θέσης, έναντι της Oracle Corp., σε μια αγορά, όπου το λογισμικό βοηθά στη διαχείριση εργασιών, όπως τη μισθοδοσία.

«Η περιοχή της Αμερικής, κυρίως οι ΗΠΑ, συνέχισε να είναι το «κλειδί» ανάπτυξης για την εταιρεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της SAP. Τα έσοδα αδειών στην Γερμανία υποχώρησαν κατά 13%, αποτέλεσμα της καθυστέρησης λήψης αποφάσεων για αγορές από καταναλωτές, εξ αιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για το ενδεχόμενο εκλογών.

Η εταιρεία, επανέλαβε τον στόχο της για τις πωλήσεις αδειών, του συντελεστή των πωλήσεων από τη συντήρηση και τις υπηρεσίες, για αύξηση 10% με 12%, φέτος. Ο εκτελεστικός διευθυντής της SAP, Henning Kagermann, προέβλεψε επίσης, ότι τα περιθώρια του κέρδους, εξαιρουμένου κάποιου κόστους, θα παραμείνουν αμετάβλητα ή θα σημειώσουν άνοδο 0,5%, καθώς η SAP προσλαμβάνει άλλους 3.000 εργαζομένους.

Συνολικά τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 2,02 δισ. ευρώ, από 1,78 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο.

Το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία αύξησε το πελατολόγιό της κατά 10 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας που κατασκευάζει βαλίτσες, Samsonite Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα