Υστέρησε ο Nikkei σήμερα στο Τόκυο

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 09:37

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, 0,02%, σημείωσε ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκυο, καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί και πούλησαν μετοχές που σημείωσαν προσφάτως κέρδη, όπως μετοχές χαλυβουργιών. Ωστόσο, η αγορά παρέμεινε σταθερή στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, κλείνοντας υψηλότερα, μετά την προς τα πάνω αναθεώρησή του, από χρηματιστηριακή φίρμα.

Η Yahoo! Japan Corp., και άλλες μετοχές ετειρειών φάνηκε να έχουν μεγάλες προοπτικές για υψηλότερα κέρδη, οδηγώντας έτσι τους αγοραστές.

Ο δείκτης Nikkei, υποχώρησε 2,62 μονάδες, για να κλείσει στις 11.786,63 μονάδες, μειώνοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα. Ο δείκτης έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 14 εβδομάδων, χθες.

Ο δείκτης Topix σημείωσε απώλειες 0,13%, κλείνοντας στις 1.194,76 μονάδες, μετά την αναρρίχησή του στις 1.202,09, μια ανάσα χαμηλότερα από τα υψηότερα επίπεδα των 1.206,93 μονάδων, που είχε αγγίξει τον Μάρτιο.

Η Credit Suisse First Boston, αναθεώρησε προς τα κάτω την εισήγησή της για την Hoya Corp., τη μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει γυάλινες πλάκες στον κόσμο για την παραγωγή chip, σε συνδυασμό με τα κέρδη της Seiyu Ltd., που απογοήτευσαν τους επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα