Sinopec: Προσέλαβε τρεις τράπεζες για κοινοπρακτικό δάνειο 1,1 δισ. δολ.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 09:56

ΤΡΕΙΣ τράπεζες, προσέλαβε η China Petrochemical Corp., η ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου διϋλιστηρίου πετρελαίου της Ασίας, για να διαχειριστούν δάνειο ύψους 1,1 δισ. δολ., με στόχο την αγορά περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από το εισαγόμενο πετρέλαιο, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν το θέμα της πίστωσης, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Bank of America Corp., η BOC Hong Kong (Holdings) Ltd. και η ING Groep NV, είναι οι τράπεζες που προσλήφθηκαν από την εταιρεία, που εδρεύει στο Πεκίνο, για να στηρίξουν το δάνειο πενταετούς διάρκειας, σύμφωνα με τους ίδιους τραπεζίτες, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η China Petrochemical, γνωστή περισσότερο ως Sinopec Group, θα καταβάλλει τόκο 0,29% πάνω από τον τόκο των τραπεζών στο Λονδίνο ή Libor, ανέφεραν.

Ο εκπρόσωπος της Sinopec, Li Tiejun, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν το Bloomberg επικοινώνησε μαζί του. Οι τραπεζίτες είπαν, ότι η Sinopec, δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει ποιοι είναι οι στόχοι της επέκτασης ή της εξαγοράς που θέλει να κάνει.

Η εταιρεία, αυξάνει την έρευνα και αγοράζει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, με στόχο τη μείωση της εξάρτησής της από την εισαγωγή των καυσίμων. Η Κίνα η μεγαλύτερη καταναλώτρια ενεργείας, μετά τις ΗΠΑ, ενδέχεται να καταναλώσει 9,7% περισσότερο αργό πετρέλαιο φέτος, χημικά και καύσιμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος της Sinopec, China Petroleum & Chemical Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας διΰλισης πετρελαίου της Ασίας, τον περασμένο Απρίλιο.

Οι τρεις διαχειρίστριες τράπεζες του δανείου, προσκαλούν κι άλλες τράπεζες στο κοινοπρακτικό δάνειο, μέχρι τις 3 Αυγούστου, προσφέροντας αμοιβή από 0,39% έως 0,35%, σύμφωνα με τους τραπεζίτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα