Ericsson: Zήτηση για δίκτυα, 18% υψηλότερα κέρδη

Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον κλάδο
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 09:21

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 18%, μετά από τη μείωση του κόστους λειτουργίας της, σε συνδυασμό με την υψηλότερη ζήτηση των προϊόντων της, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Ericsson AB.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 5,8 δισ. σουηδικές κορώνες (749 εκατ. δολ.) ή 0,37 κορώνες ανά μετοχή, από 5 δισ. κορώνες ή 0,31 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 18%, φθάνοντας στα 38,4 δισ. κορώνες.

Η Ericsson, με επικεφαλής τον Carl-Henric Svanberg, έχει μειώσει περισσότερο από το ήμισυ το εργατικό της δυναμικό από τα τέλη του 2000 και ευνοείται από πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Telekom AG και της France Telecom SA, που αρχίζουν και πάλι τις δαπάνες σε δίκτυα, προκειμένου να καλύψουν τη μεγαλύτερη χρήση. Σήμερα η Ericsson, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του κλάδου το 2005, στο «moderate», από την προηγούμενη πρόβλεψή της για ανάπτυξη στο «slight».

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται 24% υψηλότερα φέτος. Πέρυσι, σημείωσαν αύξηση 64% και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη OMX στη Στοκχόλμη και την τρίτη καλύτερη επίδοση, μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Telecommunication Equipment Index.

Οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν στις 27 σουηδικές κορώνες, 2,7% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο στις 26,3 κορώνες η μία, στις 7:43 π.μ. κατά την προσυνεδρίαση, στη χρηματιστηριακή φίρμα Fischer Partners Fondkommission, στη Στοκχόλμη, όπως αναφέρεται στο Web site της. Η Fischer Partners ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος διαπραγματευτής των μετοχών της Ericsson στη Στοκχόλμη, τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα