Chartered Semiconductor: Χαμηλότερες των προβλέψεων ζημίες

Η εταιρεία, προχωρά στην αύξηση της παραγωγής της
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 08:59

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ, απ'ό,τι προβλεπόταν, ζημίες, εμφάνισε το τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip της Σιγκαπούρης, Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., ανακοινώνοντας, ότι θα αυξήσει την παραγωγή της, για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση από εταιρείες, όπως η Microsoft Corp. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Η καθαρή ζημία, το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, ανήλθε σε 67,1 εκατ. δολ. ΗΠΑ ή 27 σεντς ανά εισηγμένη μετοχή στο αμερικανικό χρηματιστήριο, έναντι κερδών 15,3 εκατ. δολ. ή 6 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της, μειώθηκαν 24%, στα 194 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η εταιρεία προβλεπόταν να εμφανίσει ζημίες 78,1 εκατ. δολαρίων.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Chia Song Hwee, 42 ετών, επιτάχυνε τους ρυθμούς έναρξης λειτουργίας του καινούργιου εργοστασίου της εταιρείας, καθώς η ζήτηση για chip, που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο παιχνίδι Xbox της Microsoft, αυξάνεται. Χθες, η Microsoft, ανακοίνωσε, ότι είχε τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων σε τρία τρίμηνα, ενώ οι πωλήσεις των βιντεο-παιχνιδιών, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 22%.

Οι μετοχές της Chartered, σημείωσαν άνοδο 1,4%, φθάνοντας στο 1,45 δολ. Σιγκαπούρης η μία και στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών, στις 12:15' μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Οι μετοχές, που σημείωσαν σήμερα άνοδο 4,2%, έχουν αναρριχηθεί μέσα στο έτος, σε ποσοστό 48%, καθώς αισιοδοξία επικρατεί για την ανάκαμψη της βιομηχανίας chip, καθιστώντας την, έκτη εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις, μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Straits Times, στη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα