Maytag: Αμφιβολίες της εξαγοράς 1,36 δισ. δολ. από την Whirlpool

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 08:36

ΤΟ ενδεχόμενο να μην επιτύχει η προσφορά, ύψους 1,36 δισ. δολ. της Wirlpool Corp., για την εξαγορά της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οικιακών συσκευών των ΗΠΑ, Maytag Gorp., επεσήμανε η τελευταία, καταδεικνύοντας την ανησυχία που επικρατεί, ότι η προσφορά μπορεί να μην είναι συμβατή σε επίπεδα αντιτράστ.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Maytag δεν μπορεί αποφασίσει εάν η προσφορά των 17 δολ. ανά μετοχή της Whirlpool «υπερέχει οικονομικά» και πως έχει, «λογικά», την ευκαιρία να ολοκληρωθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Maytag, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ. Η εταιρεία, είπε επίσης, ότι δεν θα ανοίξει τα χαρτιά της στην Whirlpool και επανέλαβε, ότι απορρίπτει την προσφορά των 14 δολ. ανά μετοχή, που έκανε η εταιρεία επενδύσεων, Ripplewood Holdings LLC.

Ο συνδυασμός Maytag και Whirlpool, θα δώσει στην εταιρεία, περίπου το 50% του μεριδίου αγοράς των ΗΠΑ. Η Maytag, ενδέχεται να προσπαθεί να αποθαρρύνει την εμπορική συναλλαγή με την Whirlpool, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι δεν μπορέσει να λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Το διοικητικό συμβούλιο, ενδέχεται επίσης να ανησυχεί, ότι η Whirlpool μπορεί να αρνηθεί να κάνει προφορά για την εξαγορά, εάν ελέγξει τα οικονομικά της Maytag, αφήνοντάς την απούλητη και χρωστώντας στην Ripplewood 40 εκατ. δολ., ρήτρα, για την αποτυχία της εξαγοράς.

Η κινεζική Haier, η οποία ήλπιζε ότι με τη χρήση των σημάτων της Maytag, θα επεκταθεί στις ΗΠΑ, απέσυρε την Τρίτη την προσφορά εξαγοράς, δύο ημέρες μετά την αύξηση της προσφοράς της Whirlpool κατά ένα δολάριο ανά μετοχή. Η Bain Capital LLC και η Blackstone Group LP, συμμετείχαν στην προσφορά της Haier.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα