Hynix: Χαμηλότερη η μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 07:27

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ, απ' ό,τι αναμενόταν, μείωση των κερδών, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής memory chips στον κόσμο, Hynix Semiconductor Inc., η οποία προέβλεψε ανάκαμψη των τιμών. Οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν άνοδο 3,3%.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 62%, φθάνοντας στα 238 δισ. ουόν (231 εκατ. δολ.) από τα επίπεδα ρεκόρ των 625 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της, υπερέβησαν τις προβλέψεις των επτά οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 206 δισ. ουόν.

Η εταιρεία, όπως και η Samsung Electronics Co., προβλέπει, ότι οι τιμές στην αγορά των κομπιούτερ, ύψους 27 δισ. δολ., θα αυξηθούν αυτό το τρίμηνο, μετά την υποχώρησή τους για τρία συνεχόμενα τρίμηνα. Τα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν μετά τα αντίστοιχα της Texas Instruments Inc., που επίσης υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών αυτήν την εβδομάδα, τόνωσαν την αισιοδοξία, ότι ο κλάδος ανακάμπτει.

«Ο κλάδος της τεχνολογίας είναι σε φόρμα», ανέφερε ο Choi Min Jai, ο οποίος διαχειρίζεται 1,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την KTB Asset Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Τα αποτελέσματα της Hynix, επιβεβαιώνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν το κατώτατο σημείο».

Οι μετοχές της Hynix, με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 20 καλύτερων κατασκευαστριών chip στον κόσμο, σημείωσαν σχεδόν διπλάσιο άνοδο φέτος. Οι μετοχές κέρδισαν 1,3%, φθάνοντας στα 22.950 ουόν η μία, στις 11:54' π.μ., στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας. Ο δείκτης Kospi, υποχώρησε 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα