Amazon.com: 26% υψηλότερες πωλήσεις, χαμηλότερα κέρδη

Εξ αιτίας της φορολογίας εισοδήματος που εκτινάχθηκε στα ύψη
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 07:55

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 26%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης μέσω Internet στον κόσμο, Amazon.com Inc., αποτέλεσμα των προσφορών, σε συνδυασμό με την πώληση και άλλων εμπόρων μέσω του site της. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 11%.

Τα καθαρά της κέρδη, υποχώρησαν 32%, στα 52 εκατ. δολ. ή 12 σεντς ανά μετοχή, καθώς τα έξοδα της φορολογίας εισοδήματος, εκτινάχθηκαν στα ύψη, σε σύγκριση με πέρυσι. Οι πωλήσεις της, αναρριχήθηκαν στο 1,75 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Η εταιρεία, προσέφερε απεριόριστες προσφορές αποστολής προϊόντων τον Φεβρουάριο και πουλά περισσότερα εμπορεύματα από λιανοπωλητές, όπως την αλυσίδα των πολυκαταστημάτων, Macy's της Federated Department Stores Inc., που κατέβαλαν στην Amazon.com προμήθεια για κάθε πώληση. Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Jeff Bezos, που αντιμετωπίζει την αύξηση του ανταγωνισμού, από τους παραδοσιακούς εμπόρους που επεκτείνονται στο Internet, δαπάνησε περισσότερα για να προσθέσει πιο πολλές αποθήκες και τεχνικούς λογισμικού.

Το κόστος της φορολογίας εισοδήματος αυξήθηκε στα 56 εκατ. δολ., από 5 εκατ. δολ. Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι περιμένει μείωση των κερδών φέτος, εξ αιτίας των υψηλότερων δεικτών φορολογίας. Τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2004, ήταν 76 εκατ. δολ. ή 18 σεντς ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Amazon.com, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, αναρριχήθηκαν στα 41,80 δολ. η μία, στις 5:53' μ.μ., μετά το κλείσιμό τους στα 37,74 δολ. η μία στο Nasdaq. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 15%.

Η Amazon.com, η οποία γιόρτασε την 10η επέτειό της στις 16 Ιουλίου, αύξησε τις εκπτώσεις στο 34% από το 30% στα βιβλία, σε σύγκριση με τους τιμοκαταλόγους των εκδοτών με τιμή πάνω από 25 δολ. το βιβλίο. Προκειμένου να κάνει επανάληψη των πωλήσεών της, η ετιαρεία προσφέρει απεριόριστες δωρεάν φορτώσεις ετησίως στους πελάτες της, για 79 δολάρια.

Τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες και άλλα προϊόντα μέσων, απέφεραν το 71% των πωλήσεων. Οι πωλήσεις άλλων προϊόντων, εξαιρουμένων των ηλεκτρονικών του εξοπλισμού κουζίνας και των εργαλείων, αποτέλεσαν περισσότερο από το λοιπό ποσοστό.

Ο Bezos, 41 ετών, θέλει να επεκτείνει τις προσφορές της εταιρείας και να κάνει περισσότερες εκπτώσεις, προκειμένου να αντισταθεί στους ανταγωνιστές, όπως τα καταστήματα Wal-Mart Stores Inc., τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο, της οποίας το site, Walmart.com κερδίζει επισκέπτες, με μεγαλύτερο ρυθμό απ'ό,τι το site της Amazon.com.

O CEO της Amazon.com, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το δωρεάν πρόγραμμα αποστολών εμπορευμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα