GM: Πουλά δάνεια 55 δισ. δολ. στην Bank of America

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 08:11

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την πώληση δανείων αυτοκινήτων και φορτηγών, ύψους 55 δισ. δολ. στην Bank of America Corp., μέσα σε πέντε χρόνια, έκλεισε η General Motors Corp., με αποτέλεσμα η εταιρεία να βρει μία ακόμη πηγή χρηματοδότησης, καθώς αγωνίζεται να περιορίσει τις ζημίες από την κατασκευή αυτοκινήτων.

Η Bank of America, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, θα αγοράσει 5 δισ. δολ. άμεσα και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην αγορά 10 δισ. δολ. για κάθε ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια, με έναρξη από τον Ιούλιο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2010, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση εταιρείας και τράπεζας.

Τα 10 δισ. δολ. αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ των δανείων αυτοκινήτων της General Motors, που έχει προς πώληση ετησίως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της General Motors Acceptance Corp. (GMAC), Joanne Krell.

Η πώληση, ενδέχεται να μειώσει το κόστος δανεισμού για την General Motors Acceptance, η οποία πραγματοποιεί τα περισσότερα κέρδη της General Motors. Ο εκτελεστικός διευθυντής της GM, Rick Wagoner, είπε τον μήνα που πέρασε, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία, επιδιώκει στρατηγικές λύσεις για την GMAC, μετά την ανακατάταξη του χρέους της από την Standard & Poor's και την Fitch Ratings, τον Μάϊο, αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ελλείμματος, ανήκει στην GMAC.

Οι μετοχές της General Motors, σημείωσαν άνοδο 1,09 δολ., στα 36,96 δολ., στις 4:02' μ.μ., στο New York Stock Exchange (NYSE). Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 7,7%. Οι μετοχές της Bank of America, υποχωρούσαν 13 σεντς, φθάνοντας στα 44,53 δολάρια. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 5,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα