Hyundai Motor: Απροσδόκητη αύξηση 24% των κερδών

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 07:39

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας, Hyundai Motor Co., μετά την πώληση περισσοτέρων μοντέλων Santa Fe και Sonata, που παρήγαγε στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν 24%, φθάνοντας στα 613 δισ. ουόν (595 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα υποχωρούσαν κατά 12%, στα 448 δισ. ουόν. Οι πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν εξ αιτίας του υψηλότερου κόστους των καυσίμων και του ατσαλιού, σε συνδυασμό με το ισχυρότερο ουόν.

Ο πρόεδρος της Hyundai, Chung Mong Koo, κατασκευάζει εργοστάσια στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, στην Κίνα και την Ινδία, προκειμένου να ανεβάσει την εταιρεία στην πέμπτη θέση, μεταξύ των ομοειδών της στον κόσμο μέχρι το 2010, από την έβδομη στην οποία βρίσκεται σήμερα. Οι εξαγωγές, αυξήθηκαν κάθε μήνα φέτος και πέρυσι, καθώς η Hyundai, κέρδισε πελάτες διεθνώς από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors Corp.

«Τα έσοδα από τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό, οδηγούν τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας», ανέφερε ο Kang Sang Min, αναλυτής της αγοράς αυτοκινήτων με την Tongyang Investment Bank στη Σεούλ, ο οποίος εισηγείται στους επενδυτές, να αγοράσουν τις μετοχές της Hyundai. «Καθώς η Hyundai συνεχίζει να επεκτείνεται στο εξωτερικό, θα συνεχίσει να εμφανίζει ισχυρά κέρδη».

Η Hyundai, άνοιξε το πρώτο εργοστάσιό της στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα των ΗΠΑ τον Μάϊο. Εκεί, σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 120.000 μοντέλα Sonata φέτος και να αυξήσει την παραγωγή στα 300.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η αυτοκινητοβιομηχανία, χτίζει δεύτερο εργοστάσιο δίπλα στο venture Beijing Hyundai Motor Co. στην Κίνα, το οποίο παράγει 300.000 οχήματα τον χρόνο.

Οι μετοχές της Hyundai, υψηλότερα κατά 21% φέτος, σημείωναν άνοδο 1,9% και διαπραγματεύθηκαν αμετάβλητες στις 67.000 ουόν η μία, στις 9:53' π.μ., τοπική ώρα, στη Σεούλ. Ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, σημείωνε άνοδο 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα