Lloyds TSB: Αύξηση 9% των κερδών από τα καταναλωτικά δάνεια

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 10:44

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 9%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της πέμπτης σε μέγεθος τράπεζας της Βρετανίας, Lloyds TSB Group Plc, μετά την αύξηση του δανεισμού των καταναλωτών, σε συνδυασμό με την επέκταση του σκέλους της εταιρικής τραπεζικής.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,19 δισ. λίρες Αγγλίας (2,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) από 1,09 δισ. λίρες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Συνολικά εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 1,14 δισ. λίρες. Το προσωρινό μέρισμα της τράπεζας, ήταν 10,7 πένες ανά μετοχή.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Eric Daniels, 53 ετών, αυξάνει τις πωλήσεις από τις ασφάλειες και τις πιστωτικές κάρτες στους πελάτες της τράπεζας. Ο ίδιος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δραστηριότητες στο εσωτερικό.

Η Lloyds TSB, είναι η πρώτη βρετανική τράπεζα που ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο 3,4% φέτος, μετά και το χθεσινό κλείσιμο, και περισσότερο από την άνοδο 2,3% που σημείωσαν οι 10 μετοχές του δείκτη FTSE 350 Banks. Η τράπεζα, έχει χρηματιστηριακή αξία, 27,8 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα