Schneider: 15% υψηλότερα κέρδη το πρώτο εξάμηνο

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 10:31

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ, κατά 15% κέρδη, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών κυκλωμάτων στον κόσμο, Schneider Electric SA, αποτέλεσμα των εξαγορών, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη, αναρριχήθηκαν στα 413 εκατ. ευρώ (501 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,9 ευρώ ανά μετοχή, από 360 εκατ. ευρώ ή 1,61 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 410 εκατ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Henri Lachmann, προϋπολόγισε το ποσόν των 4 δισ. ευρώ για εξαγορές και αγορές ιδίων μετοχών μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να αντισταθμίσει τη συρρίκνωση της ανάπτυξης στη Γαλλία. Η ζήτηση στις ΗΠΑ, για ηλεκτρικό εξοπλισμό, ανακάμπτει από τη συρρίκνωση των δύο τελευταίων ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων η Schneider προχώρησε σε απολύσεις για τη μείωση του κόστους.

Οι μετοχές της Schneider Electric, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 28%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 14,8 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Siemens AG, έχουν αναρριχηθεί κατά 3,4%, περίοδος κατά την οποία οι μετοχές της ΑΒΒ Ltd., η οποία ανταγωνίζεται την Schneider, έχουν κερδίσει ποσοστό 38%. Η ελβετική εταιρεία, είπε χθες, ότι το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της, σημείωσαν αύξηση, αποτέλεσμα της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα