Κλείνουν δύο ξενοδοχειακές μονάδες στον νομό Εύβοιας

Εστία Α.Ε.: Αντιδρά το Εργατικό Κέντρο
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 09:14
UPD:09:17

Το ξενοδοχείο «Eretria Village» δεν πρόκειται να λειτουργήσει την ερχόμενη σεζόν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Εστία Α.Ε.

Από την έντυπη έκδοση 

Δύο ξενοδοχεία της Εύβοιας, τα «Holidays in Evia» και «Eretria Village», κλείνουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας Εστία Α.Ε. «προφασιζόμενος οικονομικές οφειλές προς την Τράπεζα Πειραιώς και στο ΙΚΑ, καθώς και στη μη εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή» ανακοίνωσε ότι τα ξενοδοχεία θα κλείσουν. Το Εργατικό Κέντρο ζητεί την επαναλειτουργία τους, ενώ απαιτεί την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους των δύο ξενοδοχείων.

Το ξενοδοχείο «Eretria Village» είναι τεσσάρων αστέρων με 205 δωμάτια, ενώ το «Holidays in Evia» είναι τριών αστέρων με 334 δωμάτια. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Εύβοιας με εκπρόσωπο της Εστία Α.Ε., που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία. Στη συνάντηση ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας ότι οι δυο ξενοδοχειακές μονάδες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν την ερχόμενη σεζόν.

Η εξέλιξη έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση περίπου 140 εργαζομένων στους οποίους, όπως σημειώνεται, η εταιρεία οφείλει και δεδουλευμένα από πέρυσι. Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι πέρυσι τα δύο ξενοδοχεία έκαναν ρεκόρ στη διαμονή πελατών και ζητεί την άμεση παρέμβαση της πολιτεία,ς προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους και να συνεχιστεί η λειτουργία των δύο ξενοδοχείων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα