Γκ. Χαρδούβελης: Ο κίνδυνος του Grexit παραμένει

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 11:15
UPD:11:19
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι ήταν το καλοκαίρι» επισήμανε ο πρώην υπουργός, τονίζοντας ότι «εάν η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και δεν τις εφαρμόσει, τότε η επίτευξη προόδου θα είναι πολύ δύσκολη».

«Η πιθανότητα ενός Grexit είναι ακόμη εδώ» πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης, ξεκαθαρίζοντας ότι «ουδέποτε έφυγε». «Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων» έσπευσε να συμπληρώσει.

Από την πλευρά της, η δεξαμενή σκέψης (think tank) Eurasia Group εκτιμά ότι «η μεγαλύτερη ανησυχία για το ελληνικό πρόγραμμα εδράζεται στη συνεχιζόμενη διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει τονίσει επανειλημμένως ότι «δεν υπάρχει χρόνος», αποσαφηνίζοντας ότι οι διαρκείς αναβολές στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθιστούν αδύνατη τη διαφυγή από τον αέναο κύκλο της ύφεσης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα