Δικαστικής διαμάχης συνέχεια για τις μετοχές του «Ελ. Βενιζέλος»

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2005 21:44
UPD:21:51

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καθίσταται ενεργή η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Λονδίνου με την οποία κηρύχθηκε άκυρη η μεταβίβαση του 5% του πακέτου μετοχών της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών»(ΔΑΑ) από την ABB στην Horizon Air Investments AE, συμφερόντων του Ομίλου Κοπελούζου.

Ενώπιον της δικαιοσύνης προσέφυγε η κοινοπραξία Hoctief, κατασκευάστρια του αεροδρομίου και μέτοχος της ΔΑΑ, η οποία ζήτησε και πέτυχε ανάκληση προηγούμενης απόφασης του πρωτοδικείου που είχε διατάξει την αναστολή κάθε συζήτησης και λήψης απόφασης από το δ.σ. της ΔΑΑ περί διαγραφής της Horizon από τα βιβλία μετόχων της ΔΑΑ.

Η αναστολή είχε δοθεί μετά από προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων, που αναμένεται να εκδικαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου στα ελληνικά δικαστήρια, με την οποία απάντησε η Horizon, στις δικαστικές διαδικασίες που είχε κινήσει πριν από περίπου 18 μήνες στο Λονδίνο η Hoctief.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία, κινήθηκε τον Iανουάριο του 2004 μετά από προσφυγή της Hochtief AG, η οποία κατέχει (μαζί με τη θυγατρική της) το 45% των μετοχών του ΔAA, κατά της εταιρείας ABB η οποία είχε προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του ΔΑΑ που είχε στην κατοχή της.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 55%, και η γ.σ. της ΔΑΑ έχει οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα