Ο ΟΤΕ για την παραπλανητική διαφήμιση της Newsphone

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2005 19:30

Με αφορμή Δελτίο Τύπου του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτου Καταναλωτών) σχετικά με τη συνεχιζόμενη τηλεοπτική προβολή της παραπλανητικής διαφήμισης αριθμού παρεμφερή με το 11 8 88 (πρώην 131), ο ΟΤΕ διευκρινίζει ότι στις 16/8 προέβη στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής κατά της εταιρείας NEWSPHONE HELLAS.

Με βάση τη προσωρινή διαταγή, που εξέδωσε το δικαστήριο στις 18/8, η εταιρεία υποχρεώθηκε να διαφοροποιήσει το διαφημιστικό της μήνυμα, ενώ απορρίφθηκε ολοκληρωτικά αίτηση που είχε καταθέσει η NEWSPHONE HELLAS εναντίον του ΟΤΕ. Επίσης ορίστηκε να συζητηθεί την 1/9/05 η αίτηση του ΟΤΕ για λήψη ασφαλιστικών μέτρων, όπως ορίζεται στο πλαίσιο του Ν.2251/94.

Βάσει τηλεπικοινωνιακού δικαίου, ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να προσφέρει διασύνδεση σε άλλους παρόχους που επιθυμούν να προσφέρουν πληροφορίες καταλόγου, καθώς η υπηρεσία αυτή λειτουργεί σήμερα σε καθεστώς απελευθερωμένης αγοράς. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα και σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσφέρουν την παραπάνω υπηρεσία, διαμέσου των δικτύων τους, χρησιμοποιώντας δικούς τους αριθμούς κλήσης. Οι αριθμοί αυτοί εκχωρούνται από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και όχι από τον ΟΤΕ.

H EETT απέδωσε στην NEWSPHONE HELLAS τον αριθμό που εμφανίζεται στο διαφημιστικό της μήνυμα και είναι παρεμφερής με το 11 8 88 του ΟΤΕ.

«Ο ΟΤΕ διατηρεί κάθε δικαίωμα να προβεί σε αγωγή αποζημίωσης περί αθέμιτου ανταγωνισμού κατά της εταιρείας NEWSPHONE HELLAS», καταλήγει σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα