Telstra: Πρόβλεψη για μείωση των κερδών τη χρήση

Επηρεάζοντας την πώληση μεριδίου της από την κυβέρνηση
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 07:20

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη την τρέχουσα χρήση, προβλέπει ότι θα εμφανίσει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp., με αποτέλεσμα οι μετοχές της να σημειώσουν απώλειες 17%, κάτω από την τιμή που όρισε η κυβέρνηση για την πώληση μεριδίου της εταιρείας ύψους 33.8 δισ. δολ. Αυστραλίας (26 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη της εταιρείας, ενδέχεται να υποχωρήσουν κατά 10% τη χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου, αποτέλεσμα των χαμηλότερων πωλήσεων σταθερής τηλεφωνίας, την αύξηση των κανονισμών και τον περιορισμό της ανάπτυξης της ασύρματης τηλεφωνίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Telstra. Οι μετοχές της εταιρείας, υποχωρούσαν 4,8%, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών, φθάνοντας στα 4,36 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η υποχώρηση των μετοχών της Telstra, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για την κυβέρνηση να επιτύχει την πώληση μεριδίου της 51,8%, προς 5,25 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, το επόμενο έτος. Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Sol Trujillo, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή την 1η Ιουλίου, θέλει από την κυβέρνηση τη χαλάρωση των κανονισμών, οι οποίοι θα κοστίσουν στην Telstra περισσότερο από 850 εκατ. δολ. Αυστραλίας σε πωλήσεις φέτος. Ο ίδιος, δεν έδωσε αμέσως λεπτομέρειες γι αυτό.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, θέλει να πουλήσει το μερίδιό της το επόμενο έτος σε μία δημόσια προσφορά, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη πώληση μετοχών από την πώληση των μετοχών της ιαπωνικής Nippon Telegraph & Telephone, που διέθεσε μερίδιο αξίας 4,9 τρισ. γιέν το 1987.

Τον περασμένο μήνα, η Telstra ανακοίνωσε, ότι οι πωλήσεις των γραμμών σταθερής τηλεφωνίας, οι οποίες αποτελούν περισσότερο από το 1/3 των εσόδων της, μειώθηκαν 3,4%, τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, καθώς οι καταναλωτές προτίμησαν πιο φθηνά κινητά τηλέφωνα και υπηρεσίες Internet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα