Ανοδικά κινείται το γιέν έναντι του δολαρίου

Καθώς ο Koizumi αυξάνει τη δημοτικότητά του εν όψει των εκλογών
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε για τέταρτη ημέρα το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία, μετά από δημοσκόπηση εφημερίδας, η οποία έδειξε ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και αρχηγός του κόμματος του Φιλευλεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, αύξησε τη δημοτικότητά τους για τις εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η ζήτηση για το γιέν αυξήθηκε, καθώς εικάζεται ότι ο Κoizumi θα κερδίσει αρκετή στήριξη για να υλοποιήσει τα πολιτικά του σχέδια, όπως την πώληση της κρατικής εταιρείας των ταχυδρομείων. Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Nihon Keizai, κατέδειξε ότι το κόμμα του Koizumi, ενδέχεται να κερδίσει τις εκλογές με λιγότερο από μία έδρα στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου μετά την εκκαθάριση του κόμματος από τους αντιπάλους του.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 109,19 έναντι του δολαρίου στις 12:10 μ.μ. στο Τόκυο, από 109,81 γιέν που ήταν στη Ν. Υόρκη στις 2 Σεπτεμβρίου. Το ιαπωνικό νόμισμα, διαπραγματεύθηκε στα 137,31 έναντι του ευρώ από 137,47. Το γιέν ενδέχεται να ανέλθει στα 108,50 έναντι του δολαρίου αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. Οι διαπραγματεύσεις του νομίσματος σήμερα, ενδέχεται να είναι λιγότερες από το συνηθισμένο σήμερα, εξ αιτίας της εθνικής εορτής των ΗΠΑ.

Το κόμμα του Koizumi ενδέχεται να κερδίσει 250 έδρες από το σύνολο των 480 εδρών και να εξασφαλίσει τις 280 έδρες, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Nikkei, επικαλούμενο την τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό του τμήμα. Σήμερα το κόμμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας κατέχει 249 έδρες. Το κόμμα έχει τη στήριξη του 38,8% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της εφημερίδας Yomiuri.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα