Julius Baer: Αγοράζει τρεις τράπεζες και ένα τμήμα από την UBS

Αντί του ποσού των 5,6 δισ. ελβετικών φράγκων
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 08:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση τριών ιδιωτικών τραπεζών και ενός τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων από την UBS AG, αντί του ποσού των 5,6 δισ. ελβετικών φράγκων (4,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισε η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο τράπεζα της Ελβετίας, Julius Baer Holding AG.

Η τιμή, περιλαμβάνει 3,8 δισ. φράγκα σε μετρητά και μερίδιο 21,5% στη διευρυμένη Julius Baer, με αξία 1,8 δισ. φράγκων, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών που εδρεύουν στη Ζυρίχη. Η Julius Baer, θα προχωρήσει σε πώληση μετοχών αξίας 2,5 δισ. ελβετικών φράγκων, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Η απόκτηση της Ehinger & Armand von Ernst, της Ferrier Lullin και της Banco di Lugano, καθώς επίσης και του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων GAM, αυξάνει τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της Baer, στα περίπου 270 δισ. ελβετικά φράγκα. Ο εκτελεστικός διευθυντής, Walter Knabenhans, 54 ετών, επιδιώκει την επέκταση της Julius Baer, προκειμένου να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της UBS και της Credit Suisse Group.

Oι πλούσιοι πελάτες της Baer, απέσυραν κεφάλαια το πρώτο εξάμηνο, περίοδος κατά την οποία οι πελάτες της UBS και της Credit Suisse, πρόσθεσαν κεφάλαια, οι οποίες δέχονται τυπικά πελάτες με τουλάχιστον ένα εκατ. δολ. ΗΠΑ για επένδυση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα