Citigroup: 230 δισ. γιέν από την πώληση ομολόγων

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 09:00

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 230 δισ. γιέν (2,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) σε ομόλογα, στη μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ποτέ από μία ξένη εταιρεία στην Ιαπωνία, πούλησε ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός όμιλος στον κόσμο, Citigroup Inc.

Η τράπεζα με έδρα τη Ν. Υόρκη, πούλησε έξι ομόλογα λήξης από πέντε έως 30 χρόνια, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η προσφορά της Citigroup είναι η πρώτη για ομόλογα Samurai 30ετούς διάρκειας, μεταξύ ξένων πωλητών, σύμφωνα με τον τραπεζίτη Nikko Citigroup Ltd., ο οποίος και διαχειρίστηκε την πώληση.

Οι πωλήσεις των ομολόγων Samurai αυξήθηκαν 8% το πρώτο εξάμηνο του έτους, στα 806 δισ. γιέν αντικατοπτρίζοντας τη ζήτηση για υψηλότερες αποδόσεις απ΄ο,τι τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα. Η Citigroup η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τραπεζών στην Ιαπωνία, δεν έχει πουλήσει ομόλογα στη χώρα, εδώ και πλέον των δύο ετών.

Ο δείκτης των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας είχε απόδοση κατά μέσον όρο 1,37% πέρυσι, έναντι απόδοσης 4,21% των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρειας.

Η πώληση της Citigroup είναι η πρώτη από τον Μάϊο του 2003, κατά την οποία είχε αντλήσει 165 δισ. γιέν, υπερβαίνοντας την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler AG, η οποία είχε αντλήσει από την πώληση ομολόγων το 2002, το ποσόν των 220 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα