Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την υποχώρηση της τιμής του αργού πετρελαίου, σε συνδυασμό με έκθεση, η οποία έδειξε ταχύτερη επέκταση από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών των ΗΠΑ, γεγονός που περιόρισε τις ανησυχίες, ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα κλονιστεί. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Hyundai Motor Co. και της Sony Corp.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 107,68 μονάδες, στις 10:55' π.μ. στο Τόκυο. Οκτώ από τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον αποτελούν, σημείωναν κέρδη.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,3% ενώ βρισκόταν πολύ κοντά να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ και λιγότερο από δύο μονάδες. Οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν επίσης άνοδο. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά της Ινδίας, λόγω εθνικής εορτής.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε 1%, φθάνοντας στα 65,28 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές και προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 65,60 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 2,4% και έκλεισαν στα 65,96 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη.

Στις ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα, ο δείκτης του Institute for Supply Management των οικονομικών υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων – εκτός των βιομηχανικών – αυξήθηκε στο 65 από 69,5 που ήταν τον Ιούλιο. Δείκτης πάνω από το 50, καταδεικνύει ανάπτυξη. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο 60.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα