Carlyle: 400 εκατ. δολ. για την China Pacific

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 07:37

ΠΟΣΟΝ 400 εκατ. δολ., για την απόκτηση του 24,9% της China Pacific Life Insurance Co., μετά τη συμφωνία στις νέες αξιώσεις που ορίστηκαν από την εταιρεία, θα προχωρήσει ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων για εξαγορές στις ΗΠΑ,Carlyle Group, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Carlyle, θα ανταλλάξει το μερίδιο σε μετοχές της μητρικής εταιρείας της κινεζικής, China Pacific Insurance (Group) Co., αργότερα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Αυτό, θα βοηθήσει τον όμιλο της τέταρτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Κίνας στην πώληση μετοχών στο ευρύ κοινό, όπως ζητήθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο.

Η Carlyle και η συνεργάτιδά της Prudential Financial Inc., διαπραγματεύθηκαν για 18 μήνες την επένδυση προκειμένου να μπουν στην αγορά των ασφαλειών, η οποία αναπτύσσεται με ρυθμό 25% ετησίως. Το διοικητικό συμβούλιο της China Pacific, ενέκρινε την αναθεωρημένη πρόταση στις 5 Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την πώληση μεριδίου, η οποία θα δώσει στο τμήμα ασφαλειών ζωής κεφάλαια για να καλύψουν την ανεπάρκεια των κεφαλαίων της.

Ο Yang Xiangdong, γενικός διευθυντής της Carlyle στην Ασία, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, καθώς και ο Wang Yong υπεύθυνος του τμήματος διοίκησης της China Pacific, πέντε ώρες μετά τη σύσκεψη της 5 ης Σεπτεμβρίου, που έγινε στη Σαγκάη.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της China Pacific, απέρριψαν τους αρχικούς όρους της συμφωνίας του Δεκεμβρίου για την πώληση του 24,9% στο τμήμα ασφαλειών ζωής, χωρίς κάποια επένδυση στη μητρική, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Το συμβούλιο, ενέκρινε το αναθεωρημένο σχέδιο σε ψηφοφορία στην οποία 15 μέλη στήριξαν την πρόταση και τέσσερις απείχαν.

Επίσης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της China Pacific, ζήτησαν από την Carlyle να καταβάλλει περισσότερα για να αυξήσει το μερίδιό της, τη στιγμή που η κινεζική κυβέρνηση, επιτρέπει στους ξένους επενδυτές να κατέχουν περισσότερο από το 25% μιας ασφαλιστικής εταιρείας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Η τιμή που θα καταβληθεί για επιπλέον μερίδιο θα αυξάνεται κατά 6% ετησίως υψηλότερα από το προγραμματισμένο ποσοστό του 4%.

Η Carlyle συμφώνησε στην αναθεώρηση των όρων. Η εταιρεία εξαγορών των ΗΠΑ, είχε συμφωνήσει νωρίτερα να δώσει στην China Pacific Group την προτεραιότητα να μπει στο Χρηματιστήριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2007, πριν από τη δημόσια εγγραφή του τμήματος ασφαλειών ζωής, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο, που εξασφάλισε το Bloomberg News.

H Carlyle συμφώνησε επίσης να διατηρήσει το μερίδιό της στην China Pacific για τουλάχιστον τρία χρόνια και θα μπορέσει να πουλήσει τις μετοχές του τμήματος ασφαλειών ζωής είτε στην Prudential είτε σε άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, σύμφωνα με το έγγραφο με ημερομηνία τις 9 Αυγούστου. Η Carlyle και η Prudential, ζήτησαν να αυξήσουν το μερίδιό τους στο 49% όταν θα το επιτρέψει ο κινεζικός νόμος.

Αρχική προσφορά για εξαγορά, ύψους 400 εκατ. δολ. είχε λάβει η China Pacific από την Carlyle τον Μάρτιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα