Suez: 13% υψηλότερα κέρδη το πρώτο εξάμηνο

Μετά την αύξηση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 11:03

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 13%, εξ αιτίας της αύξησης των τιμών ενεργείας και πετρελαίου στην Ευρώπη, σημείωσαν τα πρώτο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ενεργείας της Ευρώπης, Suez SA. H εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το φετινό μέρισμα κατά 10%.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,5 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολ.) από 1,3 δισ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 8% φθάνοντας στα 20,2 δισ. ευρώ, από 18,7 δισ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Gerard Mestrallet, είπε, ότι η Suez θα αρχίσει την πώληση μετοχών αξίας 2,4 δισ. ευρώ για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς του 50% της Electrabel SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας του Βελγίου, ύψους 11,4 δισ. ευρώ. Ο Mestrallet, δημιουργεί μία μεγαλύτερη δραστηριότητα στο χώρο της ενεργείας πριν τα εμπόδια του ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου και ενεργείας πέσουν, όχι αργότερα από το 2007.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη αυξήθηκαν 6,4% φθάνοντας στα 3,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Suez ανακοίνωσε ότι η επίδοσή της βρίσκεται εντός του στόχου της για αύξηση των κερδών από 4% έως 7%, εξαιρουμένων των συγχωνεύσεων.

Οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν άνοδο 10% από τις 9 Αυγούστου, όταν έκανε προσφορά για το λοιπό μερίδιο της Electrabel, κλείνοντας χθες στα 24,30 ευρώ η μία στο Παρίσι. Τότε, οι μετοχές της Ε.ΟΝ AG της μεγαλύτερης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας κοινής ωφελείας, σημείωσαν άνοδο 8% στη Φραγκφούρτη.

Μεταξύ των οικονομικών αναλυτών, 58% εισηγούνται στους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές τις Suez, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Και η E.ON βρίσκεται σε παρόμοια θέση με το 82% των αναλυτών των επενδυτικών τραπεζών να εισηγούνται την αγορά των μετοχών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα