Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Βαρόμετρο ο ΟΤΕ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 10:52
UPD:10:59

Praxis Securities: «Η ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης του ΟΤΕ ενδέχεται οδηγήσει την αγορά σε θετικό πρόσημο κατά την σημερινή συνεδρίαση. Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η διατήρηση της συσσώρευσης τιμών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εν όψει της αναμονής της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

Aspis Securities: « Η περαιτέρω µείωση των τιµών του πετρελαίου καθώς και η άνοδος των µετοχών των utilities στην Ευρώπη είναι οι κυριότεροι λόγοι για τη χθεσινή άνοδο των διεθνών αγορών. Σήµερα αναµένεται να εµφανιστούν σταθεροποιητικές τάσεις. Παρόµοια εικόνα θεωρούµε ότι θα διαµορφωθεί και στην εγχώρια αγορά καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα».

Proton Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα με τους επενδυτές στις ΗΠΑ να επικεντρώνουν στα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, με τον ΟΤΕ να παραμένει στο επίκεντρο στην εγχώρια αγορά μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/08/1086863.htm ».

Emporiki Investment Bank: « Εκτιμούμε ότι επιφυλακτικότητα θα επικρατήσει κατά το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης έπειτα από τις νευρικότητα που επεκράτησε στις ξένες αγορές. Η κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών θεωρούμε ότι θα καθορίσουν τη στάση των επενδυτών στη συνέχεια».

Fortius Finance: «Στο εσωτερικό, η επιτυχία του placement του ΟΤΕ πρέπει να έχει προεξοφληθεί, καθώς η κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση πριν τη ΔΕΘ, τη στιγμή μάλιστα που και η France Τelecom προχωρούσε σε placement των μετοχών της, αν δεν είχε εγγυήσεις από τους αναδόχους για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του placement ήταν χαμηλότερη της τιμής μετατροπής του ομολογιακού δανείου και του bonus που δόθηκε στους ομολογιούχους κατά 15% περίπου, ήταν κατά 10% περίπου υψηλότερη από τη μέση τιμή του τελευταίου 6μήνου, η οποία διαμορφώθηκε στα €15,47. Κατά συνέπεια η νέα ιδιωτικοποίηση της κυβέρνησης μετά από αυτή του ΟΠΑΠ μπορεί να θεωρηθεί ως απόλυτα επιτυχημένη σε πρώτη φάση, με την πορεία της μετοχής από εδώ και στο εξής να καθορίζει το μέγεθος της επιτυχίας για την κυβέρνηση, όσον αφορά όμως την απόδοση για τους συμμετέχοντες στο placement αυτό, οι οποίοι πιθανότατα θα κληθούν στο μέλλον να υποστηρίξουν ανάλογες προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων.

»Κατά συνέπεια για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, όπως ο όγκος συναλλαγών και η αντίσταση των 3.300 μονάδων, η οποία κάμφθηκε με σχετικά ευκολία στη χθεσινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα