PPR SA: Yψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Μετά την αύξηση τηςζήτησης ειδών πολυτελείας
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 11:16

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 13%, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για ρούχα και αξεσουάρ, η οποία τόνωσε τις πωλήσεις στο τμήμα ειδών πολυτελείας, βοηθώντας έτσι στον περιορισμό των ζημιών στα τμήματά της, όπως το Bottega Veneta, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η PPR SA, η εταιρεία λιανικής, που έχει στην κυριότητά της το Gucci Group.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 169,6 εκατ. ευρώ (210 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 150,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της PPR, που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα ανέλθουν σε 121 εκατ. ευρώ.

Η PPR και άλλες εταιρείες παραγωγής ειδών πολυτελείας, όπως η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, ευνοούνται από την οικονομική ανάπτυξη του 9% της Κίνας, που δημιουργεί εκατομμυριούχους και επιταχύνει τη ζήτηση σε ολόκληρη την Ασία. H PPR, της οποία το τμήμα λιανικής, έχει στην κυριότητά του τα πολυκαταστήματα Printemps και την αλυσίδα επίπλων Conforama, επιθυμεί να αυξήσει τα έσοδα από το εξωτερικό, καθώς η ζήτηση στη Γαλλία παραμένει στάσιμη.

Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 18% φθάνοντας στα 386,8 εκατ. ευρώ, μετά τα κέρδη κατά 76% του τμήματος των ειδών πολυτελείας, στα 107,4 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη στο τμήμα λιανικής, υποχώρησαν 4,2%, φθάνοντας στα 280,6 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα