Temasek: Προσφορά ομολόγων 10ετούς διάρκειας ύψους 1 δισ. δολ.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 10:08

ΟΜΟΛΟΓΑ αξίας 1 δισ. δολ., για πρώτη φορά, θα διαθέσει η Temasek Holdings Pte, το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σιγκαπούρης.

Η Temasek, η οποία διαχειρίστηκε επενδύσεις ύψους 103,5 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (61,8 δισ. δολ. ΗΠΑ) μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σχεδιάζει να πουλήσει ομόλογα δεκαετούς διάρκειας, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στους επενδυτές, από τους διαχειριστές της πώλησης. Η εταιρεία μπορεί να τιμολογήσει τα ομόλογα με απόδοση υψηλότερη των 40 μονάδων βάσης ή στο 0,4%, περισσότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Σημειώνεται, ότι, η Temasek αξιοποιεί το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους δανεισμού, καθώς ο εκτελεστικός της διευθυντής, Ho Ching, επεκτείνει τις επενδύσεις εκτός της Σιγκαπούρης, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις αποδόσεις, οι οποίες ήταν κατά μέσον όρο στο 3% ετησίως τη δεκαετία που έληξε τον Μάρτιο του 2004. Ο Ho, που είναι σύζυγος της πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong, επέβλεψε τις πρόσφατες επενδύσεις σε τράπεζες στην Κίνα, την Ινδία, τη Ν. Κορέα και την Ινδονησία.

Η Deutsche Bank AG, η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley διαχειρίζονται την πώληση. Η JPMorgan Chase & Co., την οποία προσέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Temasek, σύμφωνα με την ανακοίνωση προς τους επενδυτές, δεν είναι πλέον μία από τις αναδόχους.

Η εκπρόσωπος της JPMorgan Chase, Pholida Phengsomphone στο Χονγκ Κονγκ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως και η εκπρόσωπος της Temasek, Eva Ho, στη Σιγκαπούρη.

Το σχέδιο πώλησης της Temasek αποτελεί μέρος του προγράμματος πώλησης μεσοπρόθεσμων ομολόγων, ύψους 5 δισ. δολ., σύμφωνα με τα έγγραφα. Η πώληση θα δώσει στους επενδυτές το δικαίωμα πρόσβασης σε διεθνή ομόλογα με υψηλές αποδόσεις στην Ασία, εκτός από την Ιαπωνία. Η πιστοληπτική ικανότητα της Temasek βρίσκεται στο Aaa από την Moody's Investors Service και στο AAA από την Standard & Poor's.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 7,6 δισ. δολ. Σιγκαπούρης, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,6%, σύμφωνα με τα έγγραφα της προσφοράς των ομολόγων. Τα έσοδά της, διαμορφώθηκαν στα 68,7 δισ. δολ. Σιγκαπούρης, από 56,5 δισ. δολ. Σιγκαπούρης την προηγούμενη χρήση.

Αύριο η Temasek θα συναντηθεί με τους επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ, το Σαν Φρανσίσκο, τη Βοστώνη, το Νιούαρκ και το Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα