Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 09:53
UPD:10:38

Egnatia Finance: «Κάποια συνέχεια των ρευστοποιήσεων κερδών σε ορισμένο αριθμό μετοχών δεν αποκλείεται ωστόσο συνολικά αναμένουμε σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμώντας ότι δεν θα έχουμε σημαντικές διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές».

Emporiki Investment Bank: «Θεωρούμε ότι θετικό κλίμα θα επικρατήσει στη χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την εικόνα των ξένων αγορών και τη συμπεριφορά των τραπεζών να αποτελούν τους κύριους ρυθμιστές του κλίματος στην αγορά».

Aspis Bank: «Η διόρθωση των τιµών του πετρελαίου οδήγησε σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή. Η άνοδος αναµένεται να συνεχιστεί και σήµερα καθώς οι τιµές του πετρελαίου διατηρούνται κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, δεν ακολούθησαν την άνοδο των διεθνών αγορών την Παρασκευή καθώς υπήρξαν ρευστοποιήσεις κερδών κυρίως στις τραπεζικές µετοχές. Θεωρούµε πιθανή µια ανοδική αντίδραση σήµερα».

Fortius Finance: «Η απόδοση του ΓΔ από την αρχή του έτους υπολείπεται πλέον αυτών του CAC 40 και XETRA DAX 30 προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την περαιτέρω πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ αν και τάσσονται υπέρ μιας περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, προωθούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και περιορισμού ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, τη στιγμή που αίρεται το καθεστώς μονιμότητας σε νέους υπαλλήλους του Δημοσίου. Κατά τη γνώμη μας, η ταχύτητα των αναγκαίων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων θα αποτελέσει το γνώμονα για την παραμονή ή και την περαιτέρω προσέλκυση ξένων επενδυτών όχι μόνο στο ΧΑ, αλλά και γενικότερα στο εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε, ότι οι περισσότερες πιθανότητες τείνουν υπέρ της ανοδικής κίνησης του ΓΔ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, λόγω του θετικούς κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό και της προτεραιότητας της κυβέρνησης υπέρ της βελτίωσης της εικόνα της οικονομίας και όχι της κοινωνικής πολιτικής, με τη δυνατότητα απορρόφησης των ρευστοποιήσεων στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης στη συνέχεια να καθορίζουν το εύρος, αλλά ενδεχομένως και τη φορά της κίνησης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα