ΕΑΒ: Στρατηγική συμφωνία με Finmeccanica

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 10:22

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ συμφωνία με την ιταλική εταιρεία Finmeccanica υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) στο πλαίσιο της 70ής ΔΕΘ για την ανάληψη υπεργολαβιών στην κατασκευή τμημάτων αεροσκαφών.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάθεση έργου στην ΕΑΒ ύψους 300 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία και επισφραγίζει την πρόθεση των δύο εταιρειών να συνεργασθούν σε συγκεκριμένους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως αεροκατασκευές, αναβαθμίσεις και μετατροπές αεροσκαφών, δορυφορικών και διαστημικών συστημάτων κ.ά.

H συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των στόχων της ΕΑΒ για στρατηγικές συμμαχίες με εξέχουσες εταιρείες του αεροδιαστημικού χώρου και αποτελεί την έκτη κατά σειρά συμφωνία στρατηγικής σημασίας που υπέγραψε.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς ΕΑΒ ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Δαμιανός και Τάσος Φιλιππάκος, ενώ από την πλευρά της ιταλικής εταιρείας ο αντιπρόεδρος Γκιουσέπε Μαρέσκα, παρουσία των υπουργών Εθνικής ¶μυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

Η ΕΑΒ αναμένεται να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην υλοποίηση των προγραμμάτων που έχει αναλάβει η Finmeccanica στην κατασκευή αεροσκαφών μεγάλων εταιρειών όπως είναι η αμερικανική Boieng. Να σημειωθεί ότι Finmeccanica απασχολεί περί τους 60.000 εργαζόμενους και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 10 δισ. ευρώ.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί βασική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών σε στρατηγικό επίπεδο και επισήμανε ότι θα πρέπει τόσο από την ελληνική όσο και από την ιταλική πλευρά να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Ο κ. Σιούφας χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά και την κατασκευή δεύτερης γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα