Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών και των νοτιοκορεατικών χρηματοοικονομικών εταιρειών, καθώς εικάζεται ότι ένα ράλι των μετοχών της περιφέρειας, θα τονώσει τα κέρδη. Οι μετοχές της Nikko Cordial Corp. και της Kookmin Bank, οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 109,32 μονάδες, στις 11:08' π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών. Ο κλάδος των οικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Nikko Cordial και της Kookmin, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 κλάδων που απαρτίζουν τον δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 12.930,37 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix, αναρριχήθηκε 0,5%. Και οι δύο δείκτες έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2001, χθες, μετά τη συντριπτική νίκη του πρωθυπουργού Junichiro Koizumi, στις εκλογές, η οποία θα του δώσει την εντολή να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του κράτους.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,2%, οδεύοντας να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ, για πέμπτη ημέρα. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε χθες 1,2%, στα 63,34 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης και στα χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο στις 18 Αυγούστου. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 11%, από τη στιγμή που άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι, στις 30 Αυγούστου. Νωρίτερα, το πετρέλαιο, διαπραγματεύθηκε στα 63,36 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα