Citigroup: Προσελήφθη για τη δημόσια εγγραφή 500 εκατ. δολ. στην Κίνα

Σύμφωνα με τραπεζίτες, όπως μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 07:34

Η Citigroup η μεγαλύτερη φίρμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, προσελήφθη από την μεγαλύτερη εταιρεία αερομεταφοράς εμπορευμάτων της Κίνας, προκειμένου να διαχειριστεί την δημόσια εγγραφή της, για την πώληση μετοχών, αξίας 500 εκατ. δολ., σύμφωνα με τραπεζίτες, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H China National Foreign Trade Transportation (Group) Corp., γνωστή ως Sinotrans, σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές του τμήματος ξηρού φορτίου το πρώτο τρίμηνο στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η BOC International (Holdings) Ltd. και η Credit Suisse First Boston, εργάζονται ήδη για την πώληση.

Η τοποθέτηση της Citigroup, ακολουθεί την πρόσληψή της πέρυσι από την τραπεζίτη Wei Christianson, 49 ετών. Η Christianson, συμβούλευσε την Sinotrans, για τη δημόσια εγγραφή ύψους 502 εκατ. δολ. της δραστηριότητας παράδοσης εξπρές το 2003, όταν αυτή εργαζόταν στην CSFB.

O Richard Tesvich, εκπρόσωπος της Citigroup στο Χονγκ Κονγκ και ο Guo Hongsen, αξιωματούχος του κεντρικού γραφείου της Sinotrans στο Πεκίνο, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι αμοιβές της επενδυτικής τραπεζικής στην Κίνα, την έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ενδέχεται να τριπλασιαστούν στα 12 δισ. δολ. μέχρι το 2010, σύμφωνα με αναλυτές της Merrill Lynch & Co. Η Citigroup κατατάσσεται πέμπτη μεταξύ των αναδόχων κινεζικών εταιρειών, που διέθεσαν φέτος τις μετοχές τους στο ευρύ κοινό, από την όγδοη θέση που κατείχε το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Οι κινεζικές εταιρείες, πούλησαν 13,5 δισ. δολ. σε μετοχές φέτος, 31% των μετοχών που διατέθηκαν στην Ασία, εκτός από την Ιαπωνία.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pacific Basin Shipping Ltd., αύξησαν τους στόλους της, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση από την περιφέρεια για άνθρακα, μεταλλεύματα και ξηρά φορτία. Οι εξαγωγές ενδυμάτων της Κίνας, κομπιούτερ και άλλων καταναλωτικών αγαθών, αυξήθηκαν 33% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Περίπου το 80% του διεθνούς εμπορίου, γίνεται δια της θαλασσίας οδού.

Οι μέτοχοι της Pacific Basin Shipping Ltd., μιας εταιρείας μεταφοράς ξηρού φορτίου με έδρα το Χονγκ Κονγκ, πούλησαν 1 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (129 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σε μετοχές αυτόν το μήνα, μετά την άνοδο της μετοχής σε επίπεδα ρεκόρ, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η Sinotrans, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο σημείωσαν αύξηση 33%, φθάνοντας στα 498,7 εκατ. γιουάν (61,6 εκατ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα