Kοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων το πετρέλαιο

Καθώς οι προμήθειες από την ΙΕΑ, καλύπτουν τις ελλείψεις
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 08:00

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή της στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, χθες, καθώς εικάζεται, ότι οι φορτώσεις πετρελαϊκών προϊόντων από την Ευρώπη, θα βοηθήσουν στον περιορισμό των ελλείψεων, που προκλήθηκαν από το πέρασμα του τυφώνα «Katrina», σε συνδυασμό με τη ζήτηση για βενζίνη την καλοκαιρινή περίοδο, που μειώνεται.

Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ενδέχεται να δείξει, ότι τα αποθέματα της χώρας υποχώρησαν 950.000 βαρέλια, ποσοστό 0,3%, την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις προβλέψεις 10 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Τα μέλη της International Energy Agency (IEA), απελευθερώνουν περίπου 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και των προϊόντων του, ημερησίως, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προμηθειών των ΗΠΑ, που χάθηκαν εξ αιτίας του «Katrina».

To αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, διαμορφώθηκε στα 63,16 δολ. το βαρέλι, 18 σεντς χαμηλότερα, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 11:52' π.μ., στη Σιγκαπούρη.

Χθες, τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησαν 74 σεντς, ποσοστό 1,2%, στα 63,34 δολ. το βαρέλι, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα συμβολαίου που βρίσκεται κοντά στη λήξη του, από τις 18 Αυγούστου. Ο μαύρος χρυσός, υποχώρησε 11%, από τη στιγμή που άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι, στις 30 Αυγούστου και βρίσκεται 44% υψηλότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα