Nokia: Προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για κέρδη και πωλήσεις

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 13:09

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia Oyj, καθώς οι πωλήσεις κινητών, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο.

Τα κέρδη ανά μετοχή, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα 18 σεντς (22 σεντς του δολ.) έως 19 σεντς του ευρώ ανάμ ετοχή το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι σήμερα.

Οι πωλήσεις της θα κυμανθούν από 8,4 έως 8,5 δισ. ευρώ. Η Nokia, προέβλεπε τον Ιούλιο, ότι τα κέρδη της θα είναι από 14 έως 17 σεντς ανά μετοχή, σε πωλήσεις από 7,9 έως 8,2 δισ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Jorma Ollila, προσθέτει υψηλής ανάλυσης κάμερες στα κινητά τηλέφωνα και συστήματα αναπαραγωγής μουσικής για να προσελκύσει αγοραστές, σε συνδυασμό με την κάλυψη της ζήτησης από χώρες όπως η Ινδία, για να τονώσει τις πωλήσεις της εταιρείας.

Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο 90 σεντς, ποσοστό 6,9%, φθάνοντας στα 13,95 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 13,67 ευρώ η μία, στις 12:43' μ.μ. στο Ελσίνκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα