Fashion Box: Ιδρυση θυγατρικής

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 13:08

Σε υπεκμίσθωση του καταστήματός Blue Box στην κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Blue Box Ενδύματα Α.Ε. προέβη η Fashion Box Ελλάς επιδιώκοντας την καλύτερη διαχειριστική και λειτουργική οργάνωση του δικτύου λιανικών πωλήσεων εσωτερικού.

Το Blue Box αποτελεί ένα Multibrand Store, το οποίο στεγάζεται σε χώρο συνολικής επιφάνειας 470 τ.μ., στην εμπορική στοά του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» στον Πειραιά, τον οποίο έχει μισθώσει η Fashion Box Ελλάς.

Η διοίκηση της τελευταίας εκτιμά ότι με την ενέργεια αυτή θα επιτευχθεί ο καλύτερος διαχειριστικός έλεγχος του συγκεκριμένου πιλοτικού καταστήματος, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρηθούν ακέραιες οι υφιστάμενες συνεργασίες και οικονομίες κλίμακος.

Η δημιουργία του καταστήματος Blue Box αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος της Fashion Box, που αφορούσε στη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με δημόσια εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση κατά την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων ολοκληρώθηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2005. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη Δημόσια Εγγραφή αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους € 3.072.662,60 τα οποία διατέθηκαν πλήρως με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος. Το σύνολο των παραγωγικών επενδύσεων ήτοι κεφάλαια που διατέθηκαν για την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων εσωτερικού και εξωτερικού, την ανακαίνιση των υφιστάμενων καταστημάτων και την ανάπτυξη μηχανογραφικών συστημάτων ανήλθε συνολικά στο ποσό των € 1.592.082,60. Το υπόλοιπο ποσό από τα τελικά διατεθέντα κεφάλαια ύψους € 1.480.580,00 χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας και την κάλυψη δαπανών έκδοσης που πραγματοποιήθηκαν για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα