Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Inpex Corp. και της and Woodside Petroleum Ltd., μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co. και της AU Optronics Corp., κινούντο πτωτικά, καθώς το υψηλότερο κόστος των καυσίμων, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις για την παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τροφοδότησαν τις ανησυχίες στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ότι η ανάπτυξη υποχωρεί.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, στις 109,36 μονάδες, στις 11:01' π.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος της ενεργείας, στον οποίον περιλαμβάνονται οι μετοχές της Inpex, σημείωναν την μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 λοιπών κλαδικών δεικτών που απαρτίζουν τον MSCI, τη στιγμή που οι μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, όπως της Samsung Electronics, σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες, ως ομάδα.

Ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 12.927,32 μονάδες. Ο Topix αναρριχήθηκε 0,6%. Αλλού στην περιφέρεια, ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και την Κίνα, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν στην Μαλαισία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Οκτωβρίου, σημείωσε χθες άνοδο 3,1%, φθάνοντας στα 65,09 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, για υψηλότερη απ'ό,τι αναμενόταν, μείωση των αποθεμάτων της χώρας. Αυτή, ήταν η μεγαλύτερη άνοδος που σημείωσε η τιμή του μαύρου χρυσού από τις 30 Αυγούστου, όταν είχε αγγίξει τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια σημείωναν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 65,41 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, ενώ νωρίτερα διαπραγματεύθηκαν στα 65,20 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα