Υποχώρησαν οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη

Καθώς ανησυχία επικρατεί για την κατανάλωση του μετάλλου στην Κίνα
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 12:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του χαλκού στη Σαγκάη, για δεύτερη ημέρα, μετά την περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων του μετάλλου διεθνώς, αυξάνοντας τις ανησυχίες, ότι η ζήτηση ενδέχεται να μειώνεται από την Κίνα, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια του μετάλλου στον κόσμο.

Τα αποθέματα που ελέγχει το London Metal Exchange, αναρριχήθηκαν 11% αυτήν την εβδομάδα, ενώ χθες σημείωσαν άνοδο στους 79.450 τόνους, εξ αιτίας της εκτίναξης 65% των παραδόσεων στις αποθήκες της Ν. Κορέας. Η ζήτηση στην Κίνα, παραδοσιακά ανακάμπτει αυτόν τον μήνα, καθώς οι παραγωγή σωλήνων και καλωδίων αρχίζουν πάλι την παραγωγή, από την χαλάρωσή της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εξ αιτίας της μειωμένης ενέργειας.

«Ο χαλκός που έφθασε στη Ν. Κορέα από την Κίνα, δείχνει ότι η κατανάλωση της Κίνας μειώνεται και δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο Wang Zheng, διαπραγματευτής μετάλλων της Shanghai Dalu Futures Co.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου υποχώρησε 140 γιουάν, ποσοστό 0,4%, για να κλείσει στις 34.640 γιουάν (4.282 δολ.) ο τόνος στο Shanghai Futures Exchange και κατά τη λήξη της συνεδρίασης στις 3 μ.μ., τοπική ώρα.

«Μερικοί Κινέζοι διαπραγματευτές, ενδέχεται να έστειλαν το μέταλλο στις αποθήκες της Ν. Κορέας, καθώς η μείωση των τιμών στο εσωτερικό, κατέστησε μη κερδοφόρες της εισαγωγές», ανέφερε ο Cai Luovi, αναλυτής της China International Futures (Shanghai) Co., χθες.

Ο χαλκός για άμεση παράδοση, υποχώρησε για δεύτερη ημέρα κατά 150 γιουάν, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 35.500 γουάν ο τόνος στο Changjiang Nonferrous Metals Spot Market.

Στο LME, το μέταλλο, για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε 6 δολάρια, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 3.558 δολ. ο τόνος, στις 8:01 π.μ., ώρα Λονδίνου.

Το μέταλλο για παράδοση Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο 0,15 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 1,6125 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 8:02 π.μ., ώρα Λονδίνου και στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα