Kοντά στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών ο χρυσός

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου και το δολάριο, τονώνουν τη ζήτηση
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 12:16

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών αναρριχήθηκε ο χρυσός, καθώς ανησυχία επικρατεί για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο, τόνωσαν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Χθες το πετρέλαιο, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα της χώρας, σημείωσαν μεγαλύτερη μείωση απ' ό,τι αναμενόταν. Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και του γιέν, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι ο τυφώνας «Katrina», ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις δαπάνες των καταναλωτών τους ερχόμενους μήνες.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση, διαπραγματεύθηκε στα 449,70 δολ. η ουγγιά, στις 12:31' μ.μ. ώρα ΣύδνεΫ, χαμηλότερα κατά 60 σεντς. Νωρίτερα, το πολύτιμο μέταλλο είχε αναρριχηθεί στα 450,75 δολ. η ουγγιά, ενώ τη Δευτέρα, έφθασε στα 451,86 δολ. και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Δεκεμβρίου του 2004.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο 32 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 65,41 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 65,34 δολ. το βαρέλι στις 12:21' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω για δεύτερη ημέρα έναντι του γιέν και του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι δύο κυβερνητικές εκθέσεις σήμερα θα δείξουν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον Takehiko Jimbo, διαχειριστή συναλλάγματος της Mitsubishi Trust & Banking Co., στο Τόκυο.

Εναντι του ευρώ, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2229 στο Τόκυο, στις 12:21' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, από 1,2286 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 110,54 από 110,39 γιέν.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε 20 σεντς, φθάνοντας στα 453,40 δολ. η ουγγιά, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 12:22' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Χθες, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα