Πλαστικά Κρήτης: Εξαγορά κλάδου παραγωγής masterbatches στη Ρωσία

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 11:46

Εγκρίθηκε πρόσφατα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης η εξαγορά του κλάδου παραγωγής masterbatches της εταιρείας Stalker M που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, μετά από το σχετικό νομικό, τεχνικό και οικονομικό έλεγχο. Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί από νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία της Πλαστικά Κρήτης στη Ρωσία.

Τα masterbatches, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πλαστικά Κρήτης, είναι συμπυκνώματα χρωστικών υλών και χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες για το χρωματισμό ή τη βελτίωση ιδιοτήτων των πλαστικών προϊόντων.

Η εταιρεία ήδη εξάγει στη Ρωσία και κατέχει σημαντική θέση στη ρωσική αγορά masterbatches, με μερίδιο της τάξης του 7% - 8%.

Με την εξαγορά της Stalker M, που πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 1.500.000 ευρώ, το συνολικό μερίδιο αγοράς θα φτάσει άμεσα το 12% - 13%. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, αποκτώντας παραγωγική βάση στη Ρωσία, η εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει γρήγορο σέρβις στους εκεί πελάτες της και να καλύπτει άμεσες ανάγκες σε ειδικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται με εισαγωγές από την Ελλάδα.

Επίσης, επεκτείνει το δίκτυο διάθεσης στη ρωσική αγορά, αφού η Stalker M διαθέτει υποκατάστημα στη Μόσχα και το Νοβοσιμπίρσκ καθώς και 10 διανομείς σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Με δύο εργοστάσια στην Ελλάδα, και τα εργοστάσια στη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία και τώρα τη Ρωσία, η Πλαστικά Κρήτης είναι ο 10ος μεγαλύτερος παραγωγός masterbatches στη Ευρώπη.

Για το 2006 έχουν προγραμματισθεί σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και την Πολωνία για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της παραγωγικότητας, με στόχο την επέκταση των πωλήσεων και τη μείωση του κόστους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα