Στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός το ευρώ έναντι του δολ.

Εξ αιτίας του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 07:32

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στην Ασία, μετά τις εκλογές στη Γερμανία, οι οποίες δεν ανέδειξαν καθαρό νικητή, μειώνοντας την προοπτική για χαμηλότερους φόρους και εργατικό κόστος, όπως υποσχέθηκε η αρχηγός της αντιπολίτευσης, Angela Merkel.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel, απέσπασαν το 35,2% των ψήφων και οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Gerhard Schroeder, πήραν το 34,3%, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών. Την ψήφο για τη διακυβέρνηση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, ζήτησαν Schroeder και Merkel, που έχασαν 15 ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις, κατά τη διάρκεια της εκλογικής τους καμπάνιας.

«Είναι καθαρά αρνητικό το αποτέλεσμα για το ευρώ», ανέφερε ο John Horner, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στο Σύδνεϋ με την Deutsche Bank AG.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,2168 έναντι του δολαρίου στις 11:17' π.μ. στη Σιγκαπούρη, από 1,2234 που ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου στη Ν. Υόρκη και υποχώρησε περαιτέρω στο 1,2144 δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον Horner, το ευρώ ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στο 1,20 δολ. τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι συναλλαγές του ευρώ ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από τις καθιερωμένες, καθώς κλειστά είναι τα Χρηματιστήρια της Ιαπωνίας και του Χονγκ Κονγκ, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα